Omgeving

IJsselbloem B&B is landelijk gelegen langs de Hollandsche IJssel in de mooie Krimpenerwaard. Er zijn vele wandel- en fietsmogelijkheden.  Er zijn leuke en bijzondere steden binnen handbereik zoals bijv. Rotterdam, Gouda, Schoonhoven en Kinderdijk.

Ouderkerk aan den IJssel
Het dorp Ouderkerk aan den IJssel telt ruim 5600 inwoners en is meer dan 750 jaar oud en vormt samen met 11 woonplaatsen de gemeente Krimpenerwaard. Tijdens de water-snood van 1953 vond nabij de voormalige Gereformeerde Kerk (IJsseldijk-Noord 22a) een dijk doorbraak plaats. In de Hervormde Kerk, welke met die van Sassenheim tot de oudste kerken van Zuid-Holland wordt gerekend, bevindt zich een graftombe van de graven van Nassau (Lalecq).
Ouderkerk aan den IJssel ligt in het oer-Hollands poldergebied “de Krimpenerwaard”. Het uiterlijk van het landschap wordt bepaald door uitgestrekte weilanden met koeien, schapen en weidevogels, bloemrijke slootkanten langs veenriviertjes en weidse vergezichten met monumentale boerderijen.

Gouda
De stad staat bekend om zijn Goudse kaas, die in de zomer nog steeds verhandeld wordt op de kaasmarkt.
In de binnenstad is nog altijd een groot aantal historische en monumentale gebouwen te vinden, waarvan het Stadhuis en de Sint-Janskerk de beroemdste zijn. Verder is Gouda bekend door de fabricage van kaarsen, pijpen en stroopwafels en de jaarlijkse Kaarsjesavond.

Schoonhoven
Schoonhoven is een mooi oud stadje dat ook wel de Zilverstad wordt genoemd. U vindt er onder andere het Nederlands Zilvermuseum en een 17e-eeuwse Veerpoort. Het stadhuis van Schoonhoven bezit een vijftig klokken tellend carillon.

Krimpen aan den IJssel
Deze plaats is vooral bekend vanwege de stormvloedkering. Bij de watersnood van 1953 bleek de open verbinding met de Noordzee een groot gevaar te zijn. In 1954 werd begonnen met de bouw van de “Stormvloedkering Hollandse IJssel”, het eerste deltawerk. In 1958 werd deze voltooid en de bijbehorende Algerabrug. Ook vindt u in Krimpen aan den IJssel het recreatiegebied Krimpenerhout en een uniek zoetwater- getijdengebied “het Stormpoldervloed bos”. Daarnaast is Krimpen aangesloten op het netwerk van de Waterbus tussen Dordrecht en Rotterdam.

Kinderdijk
De plaats is voornamelijk bekend om de molens. Deze staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Kinderdijk ligt op slechts 8 km. van onze B&B.

Informatie Rotterdam Informatie Kinderdijk Informatie Gouda

Dordrecht
Dordrecht is de oudste stad van Holland met haar rijke handelsverleden en de prachtige monumentale panden. De historische binnenstad wordt gekenmerkt door idyllische binnenhavens, de Grote Kerk en het unieke drie-rivierenpunt op het Groothoofd waar de Oude Maas, de Noord en Merwede samenkomen. In Dordrecht, en in de nabije omgeving valt op toeristisch en recreatief gebied genoeg te zien en te beleven. Dordrecht is vanaf onze B&B eenvoudig te bereiken door de Waterbus te nemen in Krimpen a/d IJssel.

Rotterdam
In het centrum van Rotterdam is een groot winkelgebied met onder andere de Koopgoot, de Lijnbaan en de Markthal. In Rotterdam zijn 14 weekmarkten. De grootste is de Markt op de Binnenrotte op dinsdag en zaterdag. Ook is Rotterdam bekend als havenstad. Het is de grootste havenstad van Europa op het gebied van overslag van massagoederen. U kunt er mooie rondvaarten maken.

Informatie Gouda